Si quhet kjo paisja nga ana juaj dhe a рërdoret akoma?

Gjalpi është produkt bulmeti I cili fitohet nga “rrα.hjα” e qumështit ose ndryshe është si krem I fer.mentuαr; përdoret si kondiment, si dhe për gatim. Gjalpi përmbanë dhjamë, proteina të qumështit dhe ujë. Gjalpi është emulsion i ujit në vaj që fitohen edhe anasjelltas, emulsioni i vajit në ujë; pra emulsifohen proteinat, apo bëhet përzierje e lëngjeve, dhe proteinave të tyre.Gjatë kohës që është në frigorifer gjalpi është i ngurtë


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *