ÇFARË ËSHTË ‘LOJA E POSHTËRIMIT’ NË SHTRAT DHE PSE DISA NJERËZVE U DUKET ..?

Sunny Megatron, seksologe, e përshkruan “humiliation kink” kështu:

“Poshtërimi psikologjik konsensual i bërë për zgjim seksual ose emocional zakonisht quhet lojë poshtëruese në BDSM. Më së shpeshti bëhet gjatë lojës dominuese/nënshtruese dhe bie nën ombrellën e sadomazokizmit psikologjik. Poshtërimi erotik mund të jepet verbalisht, fizikisht ose të jetë një kombinim i të dyjave.”
Ashtu si shumica e formave të lojërave të tilla, ajo mund të inkorporohet brenda ose jashtë dhomës së gjumit. Ndërsa disa njerëzve u pëlqen t’i shtojnë seksit të tyre lojën e poshtërimit, ajo mund të jetë gjithashtu forma më vete e lojës, ose ‘skena’ për të përdorur termin BDSM. Për shembull, ju mund ta ktheni darkën në një skenë poshtërimi duke e bërë dikë të hajë me duar, ose duke e bërë të lyp për çdo kafshatë dhe më pas ta ushqeni nga piruni juaj.

“Çelësi për të kuptuar poshtërimin erotik është të dish se veprimet ose skenarët e veçantë nuk janë poshtërues universalisht,” thotë ajo. “Për shembull, merrni parasysh të jeni ‘urdhëruar’ në mënyrë konsensuale për të kryer një striptizë. Disa do të skuqeshin nga turpi dhe do të donin të fshiheshin, ndërsa të tjerë mezi do të prisnin për atë moment.”
Rebecca Jay, një tjetër seksologe, zgjeron shumëllojshmërinë e mënyrave që njerëzit mund të luajnë me poshtërimin.

“Ndërsjelljet e poshtërimit janë shpesh shumë personale dhe mund të variojnë nga poshtërimi verbal (fyerje, tallje, nënçmim) deri te poshtërimi fizik).
Çfarë është kaq seksi për të qenit i poshtëruar?

Kur i pyesni njerëzit “pse”, përgjigjet mund të jenë sa të ngjashme, aq edhe të ndryshme. Njerëzit tërhiqen të luajnë me pushtetin dhe kontrollin për shkak të mënyrës se si ndërton lidhjen dhe besimin në marrëdhënien e tyre.

“Poshtërimi erotik mund t’i ndihmojë partnerët të ndihen më të lidhur me njëri-tjetrin”, thotë Jay.
Ashtu si shumë aktivitete në botën e çuditshme të seksit dhe/ose BDSM-së, mundësitë për lojëra të tilla janë të pafundme. Dhe nëse nuk ndiheni rehat me asnjë prej këtyre lojërave, nuk ka përsëri asgjë të gabuar.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *